Werk en privé: is er een gamer na de studie?

Door Me_Giant op donderdag 8 augustus 2019 17:26 - Reacties (38)
Categorieën: games, hobby, over mij, werk, Views: 4.774

Nu ik na een lange studietijd, met een studie bestuurskunde en duurzame ontwikkeling, mijn werkende leven probeer op te starten, voelt het alsof ik ook met één van mijn grote hobby's op een kruispunt ben aangeland. Van jongs af aan houd ik van video games. Het begon bij Age of Empires en Harry Potter, een voorbode van mijn voorkeur voor strategie en RPG die ik nu nog steeds heb. En ik neem de tijd om me helemaal in de sfeer van een verhaal te dompelen en van de artistieke aandacht die in een spel is gestoken te genieten. Straks werk ik 40 uur per week. Is er dan nog wel ruimte om uitgebreid in een spel te duiken?

Of ik werken aan duurzaamheid en games kan combineren in mijn persoonlijke leven zal waarschijnlijk een kwestie zijn van afwachten. Met mijn manier van gamen denk ik dat ik een hele vrije dag moet inplannen om er goed voor te gaan zitten. Dan zal ik aan het eind van de dag waarschijnlijk nog geen 5% van het spel hebben gespeeld, maar dat maakt me niet zoveel uit. Hoe doen jullie dat, werk en gamen combineren? Wanneer speel je, hoe lang, en hoeveel spellen kun je dan spelen?

Volgende: Duurzaamheid in games, waar zie je dat? 09-08 Duurzaamheid in games, waar zie je dat?
Volgende: Referendum - Terugblik: nooit meer, a.u.b. 04-'16 Referendum - Terugblik: nooit meer, a.u.b.

Reacties


Door Tweakers user Me_Giant, donderdag 8 augustus 2019 17:38

Mijn eigen blog vind je hier

Door Tweakers user k995, donderdag 8 augustus 2019 18:30

PUBG & WOWS hier, hangt ervanaf meestal heel laat als zowat iedereen al slaapt, maar ook af en toe in het weekend als ontspanning en het werk thuis gedaan is.

Door Tweakers user Tokkes, donderdag 8 augustus 2019 19:27

Ben er zelf 29, een jaartje single nu, job met high pressure en lange uren., on-call, de hele santeboetiek.

Maar ik kom thuis, maak eten, ruim wat op en doe wat huishoudelijke dingen, en dan meestal ontspanning. Film, serie, artikeltjes lezen, bijstuderen, gamen, ...

Ik ben recentelijk begonnen aan Detroit Become Human en ik zet me er inderdaad alleen achter als ik een uurtje of 2-3 ongestoord kan spelen. Anders is het vooral PUBG, Apex, BFV, ... met maten online. "snel even 30 minuutjes knallen en kavelen op teamspeak".

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 8 augustus 2019 19:27

Gamen is nog prima te combineren met een 40-urige werkweek. Ik merk wel dat ik veel meer single player games speel, omdat het gewoon geen doen is om nog mee te komen in multiplayer qua tijdsinvestering. Het kost je gewoon veel meer tijd om dingen te unlocken, en je kent de maps veel langzamer.

Een of twee keer per week even een uurtje of twee gamen is goed in te plannen, en in het weekend sta ik veel eerder op dan de partner, dus heb ik er al een paar missies opzitten en collectables verzameld als de vrouw in huis aanschuift voor het ontbijt ;)

Door Tweakers user Felyrion, vrijdag 9 augustus 2019 00:17

Och, er verandert wel het één en ander, maar voor mij is af en toe gamen nog prima te doen.

Tijdens de studie was WoW dé game, en zoals je vermoedelijk wel weet slokte dat praktisch alle tijd op. Ergens in de middag terug op het studenten hok, snel koken etc. en dan WoW opstarten om dat vervolgens niet voor 1 á 2 uur 's nachts weer af te sluiten. Repeat.
Dat is dan ook direct de meest extreme vorm van gamen geweest voor mij. Toen deden we ook leuk mee in de progression / server first / etc. En we waren met meerdere mensen in hetzelfde studentenhuis, dus ja, dan hou je elkaar in stand :P

Nu, inmiddels 36, vaste 40-urige baan, is dat soort gamen echt wel verleden tijd, maar toch kan ik prima nog tijd vinden om games te spelen. Al is het wel meer singleplayer of eventueel multiplayer waar geen tijdsverplichtingen aan vast zitten.

Zo heb ik GTA-V, Borderlands, Bioshock, The Witcher, etc. wel gespeeld.
Qua multiplayer doe ik casual mode WoW en Hearthstone.
Je wordt wel wat selectiever in de games die je speelt.

We doen zelfs nog af en toe een LAN party met meestal een classic-game insteek :)

Ok... soms gaan er weken overheen dat ik geen game aanraak door verplichtingen of wat dan ook, maar dat maakt ook niet uit.

Wat ik wel bij mezelf merk is dat ik wat lastiger écht in een game kom dan "vroeger". Maar misschien komt dat juist wel doordat er inmiddels zoveel dingen zijn die je aandacht opeisen :)

Door Tweakers user thafang, vrijdag 9 augustus 2019 08:21

Gamen en werken, no problem. Maar als je straks kinderen hebt....

Door Tweakers user Timba-, vrijdag 9 augustus 2019 08:27

Na m'n studie heb ik juist meer tijd gekregen om te gamen. Ik werk van 9 tot 5, van 7 tot 8 vaak trainen, en daarna of gamen of een date ofzo.

In het weekend is er helemaal tijd zat om eens lekker te relaxen met een videospelletje :)

Het mooie is ook dat wanneer je gaat werken je eindelijk het geld krijgt om de hardware te kopen die je altijd al had willen hebben. Nooit gedacht dat ik 1000 euro aan een beeldscherm zou besteden bijvoorbeeld :P

Door Tweakers user Mar2zz, vrijdag 9 augustus 2019 08:28

Veranderde bij mij toen ik kinderen kreeg. Gamen kon prima 's avonds als het vrouwtje televisieprogramma's zat te absorberen. Maar eenmaal kids, geen rpg's meer om in onder te dompelen, geen shooters met clanactiviteiten meer... Er was tijd als de kids op bed lagen, maar dan was t meestal opruimen en vrij vroeg naar bed, want kapot.

Nu mijn kids wat ouder zijn, 9 en 12, wel weer tijd en heb er een console voor aangeschaft, maar ik kan die oude charme van gamen niet meer terugvinden.

Door Tweakers user Cod2lord, vrijdag 9 augustus 2019 08:47

Na het beginnen met fulltime werken, ben ik er achter gekomen dat de "ik blijf altijd een gamer" mindset die ik altijd gehad heb. Helemaal niet zo in steen gebeiteld was als ik dacht.

Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen met het dansen van salsa en bachata, en spendeer mijn tijd nu veel liever buiten de deur, dan dat ik mezelf opsluit om een spelletje te spelen.

Het is niet dat ik het niet geprobeerd heb, heb afgelopen jaar nog een VR headset gekocht, maar deze niet meer dan 2 weken gebruikt. Ook een Switch geprobeerd, maar doordat ik nu voornamelijk alleen met de auto onderweg ben, is de portable factor ook niet echt een plus punt meer.

Als je me 5 jaar geleden verteld had dat ik nu zo zou leven, dan had ik je echt vierkant uitgelachen. Toch grappig hoe het leven soms loopt ;)

Door Tweakers user Ghanghis, vrijdag 9 augustus 2019 09:17

Hier fulltime werkend. Daarnaast een gezinnetje met 2 kinderen.

Op het moment liggen beide kids normaal gesproken rond 19:00/19:30 in bed. (zijn nog lekker jong). Dat betekend dat paps ofwel bij mams op de bank kan gaan zitten.. Of naar zijn mancave gaat om met zijn vrienden een avondje te gamen. Rond 22:30, de ene keer iets eerder.. de andere keer wat later zet ik de boel uit en ga ik richting mijn slaapvertrek.

19:30 - 22:30 zijn toch een goede 3 volle uren beschikbaar om te gamen.

1 a 2x per jaar plan ik een weekend met vrienden om 2 a 3 dagen fulltime te gamen.

En zo nu en dan wil het nog wel eens zo zijn dat de kinderen feestjes oid hebben in het weekend. En ik zomaar een middagje een lange sessie van 5-6 uur gamen kan plannen.


Ja, het is goed mogelijk om te blijven gamen naast een fulltime baan.
Ja, het is zelfs mogelijk om daarnaast ook nog tijd met kinderen, relaties, vrienden etc door te brengen.


Zet puur voor het idee eens een weekplanning voor jezelf uit..
Voor alle 7 dagen, en kijk eens welke gaten je overhoud om in te vullen met wat je maar wil.

Door Tweakers user Timba-, vrijdag 9 augustus 2019 10:35

Cod2lord schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 08:47:
Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen met het dansen van salsa en bachata, en spendeer mijn tijd nu veel liever buiten de deur, dan dat ik mezelf opsluit om een spelletje te spelen.
Waarom zie jij af en toe binnen blijven als jezelf "opsluiten"? Ben je nu altijd buiten dan, behalve als je slaapt?

Door Tweakers user quantumgq, vrijdag 9 augustus 2019 10:54

Ik ben zelf nog vrij jong, 22 jaar oud.
Werk nu 40 uur in de week (Op papier, hier en daar best wel eens wat over uurtjes omdat er een klus af moet hoor) en in mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met auto's.
Nu is mijn 1700 euro game PC waar ik 4 jaar geleden ontzettend veel uurtjes bij de McDonalds voor heb gemaakt al veranderd in een dedicated youtube machine en game ik eigenlijks alleen nog op mijn Xbox One met vrienden in de vroege of late avond uurtjes of nog even in het weekend op een zondag na een lange zaterdag avond op stap gaan ( Ja dat doe ik dan nog wel 8)7 ) maar voor de rest ook niet meer en vindt het opzich wel prima.

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 9 augustus 2019 10:58

Oh leuk thema! Zelf gisteren over gehad met collega's. We hebben een paar hardcore gamers en verzamelaars en collega's die nog net weten wie Mario is.
Nu bijna 37 en sinds 9 mdn (op de dag) samen en vrouw in huis inc hond.

Ik heb een Xbox X in de woonkamer verborgen staan die soms aan gaat als ik echt zin heb in een game zoals bv RD2 maar nu staat die alweer een maandje of 2 uit. Wel een poging gedaan tot de remake van AC2 met Ezio maar moet er voor gaan zitten.

Vroegah was het WoW dag in, dag uit. Bewuste keuze gemaakt om er mee te stoppen en toen ik laatst weer 3 gratis dagen kreeg, wist ik ook weer waarom. Uren vliegen voorbij.

De vrouw geeft me alle ruimte om te gamen, maar mijn focus ligt nu op de mobile games en series. Ik speel DragonBall Legends en RAID elke dagen ook als we samen een serie kijken, speel ik met een half oog en andere oog op de serie. Nu wel steeds vaker bewust wegleggen want de verleiding is groot en makkelijker op je telefoon.

Ik heb redelijk wat tijd verlof dagen enz maar ik merk dat ik ook soms wel echt de behoefte heb om een dag vrij te pakken en te gamen puur omdat ik dan zeker weet dat ik er helemaal in kan wegzakken en afschakelen. Naast krachtsport is dit voor mij toch wel de manier nog steeds..

Als kids komen, moet ik me ook weer aanpassen maar dan heb ik ook een ander huis en een game/mancave kamer (afspraken maken helpt met de vrouw).

Door Harmageddon, vrijdag 9 augustus 2019 12:10

Mar2zz schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 08:28:
Veranderde bij mij toen ik kinderen kreeg. Gamen kon prima 's avonds als het vrouwtje televisieprogramma's zat te absorberen. Maar eenmaal kids, geen rpg's meer om in onder te dompelen, geen shooters met clanactiviteiten meer... Er was tijd als de kids op bed lagen, maar dan was t meestal opruimen en vrij vroeg naar bed, want kapot.

Nu mijn kids wat ouder zijn, 9 en 12, wel weer tijd en heb er een console voor aangeschaft, maar ik kan die oude charme van gamen niet meer terugvinden.
Hier kan ik me erg in vinden, mijn kids zijn bijna 2 en 4, vroeger veel shooters gespeeld. Nu staat er een PS4 in de woonkamer, maar shooters met een controller... tsjah wat zal ik er van zeggen...
En 1 à 2 uur per week gamen lukt meestal nog wel.

Door Tweakers user SinergyX, vrijdag 9 augustus 2019 12:33

Studie, werk, privé, sociaal, allemaal geen problemen.

Kinderen.. kijk, daar zit het probleem.

Tip van de dag, neem geen kinderen :P

Door Tweakers user Renegade666, vrijdag 9 augustus 2019 13:22

Ondertussen 29 jaar. 10 jaar aan het fulltime werk, en game toch wel geregeld.
Maar ben alleen, en heb verder geen andere verplichtingen :)

Dus game ik het nodige aan uren nog wel (voornamelijk in het weekend).
Voornamelijk FS19, maar ook wel wat het nodige andere games in de RTS/RPG/TBS genres.

Door Tweakers user JAVE, vrijdag 9 augustus 2019 14:02

SinergyX schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 12:33:
Studie, werk, privé, sociaal, allemaal geen problemen.

Kinderen.. kijk, daar zit het probleem.

Tip van de dag, neem geen kinderen :P
Een partner kan ook het nodige aan tijd opeisen ("Ga je nou alweer naar de computer?")
(Ik ben het overigens wel eens met je tip :))

Het grootste probleem is wat ik al eerder langs zag komen: multi player verplichtingen qua moment wanneer je online bent wil nog wel eens moeilijker worden.

Ik speelde (recent een andere baan, en andere werk/reistijden; ik moet nog even settelen) veel met spelers uit de US, omdat ik nogal laat online was voor europese normen.
Er is dus altijd wel een mouw aan te passen.

Door Tweakers user kazz1980, vrijdag 9 augustus 2019 14:06

Iedere hobby moet wel op een lager pitje als je fulltime gaat werken. Simpel feit. Want het is niet enkel die 40 uur, maar (meestal) ook een stuk reistijd en andere zaken (opleidingen e.d.) en daarnaast heb je na zo'n dag werk ook niet altijd de energie meer om nog te beginnen met een hobby (gamen of wat dan ook!).

Sinds ik fulltime werk hebben al mijn hobby's daar enorm onder te lijden gehad. Voordeel is wel dat er financieel weer wat meer ruimte is voor de hobby's. Maar tijd? Dat kom ik altijd tekort sinds ik werk... Daarom zou ik ook heel graag ooit eens wat minder gaan werken. Maar ja, dan moet dat financieel wel kunnen natuurlijk!

Door Tweakers user Marchel, vrijdag 9 augustus 2019 15:21

Ik herken wel wat je bedoelt. X aantal jaar geleden, toen ik nog ee begin-twintiger was dacht ik altijd dat gamen mij niet meer zou interesseren wanneer ik groot, volwassene en verantwoordelijk zou zijn. Groot ben ik inmiddels wel, die laatste twee zijn soms discutabel :) Anyway.... gamen blijft voor mij altijd eem passie/hobby of je nu vrijegzel bent, kinderen hebt, of een drukke job neemt, het is een manier van ontspannen en plezier maken, daar blijft ieder gezond mens uiteindelijk gevoelig voor :)

Door Tweakers user Me_Giant, vrijdag 9 augustus 2019 15:26

Leuk om jullie reacties te lezen! Ik zie dat velen er nog wel wat tijd voor weten te maken. Het zijn natuurlijk ook gewoon keuzes die je moet maken.
Ghanghis schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 09:17:
Ja, het is goed mogelijk om te blijven gamen naast een fulltime baan.
Ja, het is zelfs mogelijk om daarnaast ook nog tijd met kinderen, relaties, vrienden etc door te brengen.
Kijk, dat is best hoopvol ;)
Cod2lord schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 08:47:
Na het beginnen met fulltime werken, ben ik er achter gekomen dat de "ik blijf altijd een gamer" mindset die ik altijd gehad heb. Helemaal niet zo in steen gebeiteld was als ik dacht.
Dit vind ik ook een mooie. Als ik tijdens mijn studie een drukke periode had, was ik ook wel eens weken van de games af en had ik niet het idee dat ik het heel er miste, dus wie weet hoe dat over een paar jaar is.

Door Tweakers user evadnl, vrijdag 9 augustus 2019 15:30

Inmiddels 31, samenwonend en een 40 urige werkweek. Speel nog veel World of Warcraft, minder gericht op raiding maar meer op Mythic+. Bijna iedere avond. Vast groepje vrienden dat speelt. In het weekend ben ik meestal in huis bezig met klussen of onderhoudsdingetjes.

Het is maar waar je de tijd voor vrij maakt.

Door Tweakers user MBgek, vrijdag 9 augustus 2019 17:38

hier 50 uur werken per week met een jong gezin, gamen gaat ansich prima. Als de kleine naar bed gaat tussen 1900 en 1930 uur doe ik daarna nog wat huishoudelijke dingen en kan daarna gamen mocht ik dat willen. Tijd met de vrouw is ook belangrijk uiteraard ;)

Ik speel eigenlijk alleen race- en flightsims, die slokken al snel een hoop tijd, met heel af en toe een potje GTA V met een paar vrienden.

In mijn situatie is het prima te combineren, “geen tijd” is vaak prioriteit ;)

Door Tweakers user Sissors, vrijdag 9 augustus 2019 18:33

kazz1980 schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 14:06:
Iedere hobby moet wel op een lager pitje als je fulltime gaat werken. Simpel feit. Want het is niet enkel die 40 uur, maar (meestal) ook een stuk reistijd en andere zaken (opleidingen e.d.) en daarnaast heb je na zo'n dag werk ook niet altijd de energie meer om nog te beginnen met een hobby (gamen of wat dan ook!).

Sinds ik fulltime werk hebben al mijn hobby's daar enorm onder te lijden gehad. Voordeel is wel dat er financieel weer wat meer ruimte is voor de hobby's. Maar tijd? Dat kom ik altijd tekort sinds ik werk... Daarom zou ik ook heel graag ooit eens wat minder gaan werken. Maar ja, dan moet dat financieel wel kunnen natuurlijk!
Maakte voor mij niet heel veel uit: Fulltime werken of fulltime studeren. Reistijd is ook vergelijkbaar, opleidingen in tijd van de baas. Natuurlijk was studie niet 40 uur door de week elke week (al tegenwoordig is die opleiding wel zo goed als 40 uur contact per week), maar daar kwamen weer zaken bij als in het weekend studeren voor tentamens, wat ik nu niet meer heb.

Wat wel een verschil is, is minder vakantiedagen, dagen aan eind van tentamenweek die helemaal vrij zijn, etc. Tegelijk als ik wil kan ik ook gewoon extra dagen bijkopen.

Oftewel ik game nog gewoon lekker door :).

Door Tweakers user frankyfn126, vrijdag 9 augustus 2019 20:00

Ik ben het gamen juist weer aan het oppakken 😀
Na jaren niets gespeeld te hebben
Kids, vrouw, een drukke baan: ik heb het allemaal.
Ik speel niet veel, een paar uurtjes per week en soms komt het er niet van.
Ik ben juist weer begonnen omdat ik een hobby nodig had: ontspanning en een beetje tijd voor mijzelf.
Ook dat is belangrijk.
Ik beaam wat hier eerder al is geschreven: ja het gamen zal veranderen maar als je gewoon casual een spelletje wilt blijven spelen kan dat prima. En als jij daar blij van wordt moet je daar ook tijd voor maken

Door ncc1704, vrijdag 9 augustus 2019 23:00

thafang schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 08:21:
Gamen en werken, no problem. Maar als je straks kinderen hebt....
_/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Yup ik heb er nu twee (kids) het beetje tijd wat je nog hebt, l

Door Tweakers user EPrimus, zaterdag 10 augustus 2019 09:46

Intussen 46 jaar en drukke baan én 3 kinderen. Uren verslijten achter het scherm zit er niet meer in en voldoende skills opbouwen voor multiplayer games al lang geen tijd meer voor. Wel geniet ik van de uitgebreide verhaallijnen uit de (single-player) missies in GTA V, Farcry, Just Cause etc...
Het leuke is: ik doe er maanden over dus wat dat betreft, flinke besparing 😁

Door Tweakers user kazz1980, maandag 12 augustus 2019 12:38

Sissors schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 18:33:
[...]

Maakte voor mij niet heel veel uit: Fulltime werken of fulltime studeren. Reistijd is ook vergelijkbaar, opleidingen in tijd van de baas. Natuurlijk was studie niet 40 uur door de week elke week (al tegenwoordig is die opleiding wel zo goed als 40 uur contact per week), maar daar kwamen weer zaken bij als in het weekend studeren voor tentamens, wat ik nu niet meer heb.

Wat wel een verschil is, is minder vakantiedagen, dagen aan eind van tentamenweek die helemaal vrij zijn, etc. Tegelijk als ik wil kan ik ook gewoon extra dagen bijkopen.

Oftewel ik game nog gewoon lekker door :).
Tijdens mijn studie besteedde ik effectief bij lange na geen 40 uur per week aan de studie en bovendien was die tijd zeer flexibel te verdelen over de dag... Dus als ik op een willekeurige dag eens wilde beginnen met 4 uur gamen, dan kon dat gewoon. Nu ik werk is 4 uur aaneengesloten gamen voor mij een redelijk ondenkbare luxe (heel soms als ik net nieuw game heb waar ik erg enthousiast over ben wil ik er tijd voor maken - maar dan moet ik het echt bewust gaan plannen). Mijn huidige fulltime baan inclusief reistijd en alles erbij is minimaal 50 uur in de week, vaak wel meer. Daarnaast nog een leven. Dus permanent tijd tekort! Vakantiedagen ben ik zéér zuinig mee, want bijkopen is geen optie (veel te duur!). Dus tijdens mijn studie best veel bezig met gamen (en andere hobby's), nu game ik nog maar 1 a 2 uur in de week (ongelijkmatig verdeeld over de tijd... Soms maanden lang 0 uur, dan weer een periode ieder vrij uurtje dat ik ergens nog weet te vinden...

Door Tweakers user Mortum, maandag 12 augustus 2019 15:30

Gamen en werk zijn prima te combineren als je prioriteiten kan stellen en goed je dag kan indelen.

Ik werk ondertussen alweer bijna 10 jaar en naast een 40u werkweek heb ik ook een eigen bedrijfje etc.

Maar met gemak kan ik elke avond een uurtje of meer plannen voor een game :)


Maar de verhouding kan ik niet voorkauwen, dat is echt situatiegebonden.

Door Tweakers user PaeGaN, dinsdag 13 augustus 2019 11:46

Ik wordt dit jaar 54, mijn 3 kids zijn al lang de deur uit en gamen gaat naast die 8 tot half 6 baan prima.

Voor mij als structuur kip is die structuur nou juist wat die ruimte geeft.
Na het eten, doe ik de afwas en ga dan tot half 10 naar boven. dan kan ik 3 uur ongestoord in de mancave gamen, dan om half 10 zie ik met de vrouw nog een paar series en ga op bed.

Met die 3 uur kan ik in BFV multiplayer nog aardig meekomen, niet aan de top van de servers, maar als oudere jongere lukt me dat sowieso niet, de reflexen worden nu eenmaal trager.

Ook in de jaren met de kids in huis kon dat best hoor, maar je moet het plannen en goede afspraken met je partner maken, dan krijg je die opmerkingen van "ga je nu alweer computeren?" ook niet.

Door Tweakers user Skyrunner, dinsdag 13 augustus 2019 14:47

thafang schreef op vrijdag 9 augustus 2019 @ 08:21:
Gamen en werken, no problem. Maar als je straks kinderen hebt....
Wilde het niet zeggen ....

Door Tweakers user kalechinees, woensdag 14 augustus 2019 01:08

38 jaren oud, getrouwd en twee kids waarvan de oudste onlangs 16 geworden. CS:GO sinds enkele jaren opgegeven en afgelopen jaren flink wat tijd gestoken in de mobile game Marvel Contest of Champions. Onlangs een PS4 pro aangeschaft omdat de dochter behoorlijk fan is van Spider-man. Zelf enorm genoten van over Overcooked en deze week nog Detroit: Become Human uitgespeeld.
Games 100% krijgen zit er helaas niet in maar game is net al iedere andere bezigheid; of je maakt er tijd voor of je accepteert dat je oud en saai bent geworden! :+

Door Tweakers user jaco molenaar, woensdag 14 augustus 2019 08:49

Hi,

32 jaar getrouwd, ondernemer en sinds 11 maand trotse pappa van een tweeling. IK heb mijn game pc letterlijk nog niet aangeraakt sinds de tweeling er is. Daarvoor een fervent WoW gamer, altijd alle vrije tijd tot in de late uurtjes. Mijn vrouw vond het toen niet erg, maar nu kom je er gewoon niet aan toe. Als ik echt geluk heb speel ik settlers 2 gold op de bank als de kids slapen zonder problemen.

Ik zou zeggen, geniet ervan zolang je kunt;)

Door Tweakers user seoinage8, woensdag 14 augustus 2019 09:27

Hoi,

Heb zelf 3 kinderen (1 van bijna 5 en een tweeling van 2,5). In zowel het eerste jaar van de oudste als het eerste jaar van de twee jongste heb ik niet gegamed, was veel te moe :). Daarna kon het tijdens middagslaapjes in het weekend en nu de oudste al lang niet meer slaapt af en toe 's avonds. Wel met name single player games (AC Odyssey, Zelda, dingen die je ieder moment kunt pauzeren of uit kunt zetten). Daarnaast game ik nog wel eens in de trein op de Switch, dat zijn van die zeldzame rustige momenten :D .

Door Tweakers user jaco molenaar, woensdag 14 augustus 2019 09:47

seoinage8 schreef op woensdag 14 augustus 2019 @ 09:27:
Hoi,

Heb zelf 3 kinderen (1 van bijna 5 en een tweeling van 2,5). In zowel het eerste jaar van de oudste als het eerste jaar van de twee jongste heb ik niet gegamed, was veel te moe :). Daarna kon het tijdens middagslaapjes in het weekend en nu de oudste al lang niet meer slaapt af en toe 's avonds. Wel met name single player games (AC Odyssey, Zelda, dingen die je ieder moment kunt pauzeren of uit kunt zetten). Daarnaast game ik nog wel eens in de trein op de Switch, dat zijn van die zeldzame rustige momenten :D .
Hoe bekend komt dat voor, niet gamen met een tweeling;)

Door Tweakers user B00st3r, woensdag 14 augustus 2019 09:54

Ik zou met alle liefde terug willen naar de tijd dat ik non stop gamede, de hele week. Nu werk ik fulltime en heb ik een vriendin, en speel ik veel te graag bordspellen met vrienden...

Momenteel speel ik dus vooral op mijn Switch, lekker makkelijk vanaf de bank. En ik moet zeggen dat dat ook best wel bevalt. Het is alleen wat minder 'hardcore'.

Door Tweakers user JerX, woensdag 14 augustus 2019 13:30

Tijdens mij studie gamede ik minimaal 6 dagen in de week en destijds had ik toen al een relatie met mijn vrouw. Na mijn studie ben ik gaan werken, samenwonen en daarna naar 4 dagen in de week gegaan. Sinds 2016 hebben wij een ons eerste kindje en is het gamen op een zeer laag pitje gezet (gaat vanzelf).

Ik game nu misschien 1 a 2 dagen in de week (avond), maar ik plof na 8 uur liever op de bank dan dat ik achter de pc kruip. Daarnaast heeft Netflix ook een grote impact op mij gametijd, voornamelijk omdat het vrouwtje "gezellig" iets samen wilt kijken.

Ik speel nu veel meer op de console, maar een game als RDR2 (60+ uur game) doe ik gewoon 6 maanden over om te voltooien. Ben tegenwoordig ook fan van korte games, dit geeft mij veel meer voldoening :P

Denk persoonlijk, dat na mate je ouder word het gamen langzaam afneemt. Ik kan niet in je toekomst kijken, maar er zullen vast "stoorzenders" op je pad gaan afkomen. Dit zal je zelf een invulling moeten geven.

Ik ben persoonlijk afgestapt van sommige game genres en ik speel ook geen games meer die minimaal een goede (8+) scrore hebben.

Door Tweakers user frankyfn126, woensdag 14 augustus 2019 16:00

Ik een positief punt benoemen:
Als je niet zo veel tijd hebt om te gamen kan je ook niet elk nieuw spel direct spelen.
Ik speel dus snel oudere spellen (GTA V nu de single player) en die zijn goedkoper :P

Door Tweakers user matthewk, donderdag 15 augustus 2019 09:24

Drie keer per week gamen als je een vriendin en werk hebt lukt nog, maar forget it als j e kinderen hebt en zelf ook vroeg op moet.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)